Abbaye Sainte Mère

omschrijving

Hoe vrome toewijding smaakt, proef je in deze traditionele kloosterkaas gemaakt in een Normandisch klooster. Door de kaas te wassen in trappistenbier en vijf weken te laten rijpen in een kelder, ontstaat een milde, lichtzoete smaak met een vleugje melk. De kaas heeft een zachte structuur die koud goed past op een kaasplankje of in een sandwich. Maak je hem warm, dan is hij heerlijk in een kaasfondue. Deze kaas is ook bekend onder de naam Saint-Paulin.

 

Soort

Halfhard
 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

Nee

 

Stremsel

Dierlijk

 

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas